Quedáronnos por ahí o outro día uns tallos duns grelos , que pedimos que non se tiraran , hoxe é o día para usalos , despois deste " supertemporal " , coas despensas cheas por se chegaba o día do xuízo final .
Seguramente nestes super arcóns que non deben faltar en ningunha casa galega que se prece atoparemos unhas gulas esquecidas do nadal , se non correremos a mercalas , xa que son moi socorridas cando nos chega alguén co que non contabamos , e como non , para darnos unha homenaxe proletaria de vez en cando , imaxinando que son as de verdade .
Esta receita é do máis sinxelo , os tallos que non usamos , un par de paquetes de gulas ( pobres sí pero con fartura ) , uns dentes de allo , un pouco de guindilla e aceite de oliva .
Limpamos ben os tallos de fíos e os cortamos en anaquiños pequenos , namentres imos dourando os allos en láminas , cando esteñan ben dourados engadimos a guindilla e os tallos e os deixamos facer a fogo maino , cando xa se poñan tenros engadimos as gulas a que collan calor e sabor . Prato preparado.
Non me digades que non é doado e resultón , querdaredes de maravilla cos amigos e con aqueles que dubiden do voso ben facer culinario , isto digno do Chef Falsarius .
Seguramente nestes super arcóns que non deben faltar en ningunha casa galega que se prece atoparemos unhas gulas esquecidas do nadal , se non correremos a mercalas , xa que son moi socorridas cando nos chega alguén co que non contabamos , e como non , para darnos unha homenaxe proletaria de vez en cando , imaxinando que son as de verdade .
Esta receita é do máis sinxelo , os tallos que non usamos , un par de paquetes de gulas ( pobres sí pero con fartura ) , uns dentes de allo , un pouco de guindilla e aceite de oliva .
Limpamos ben os tallos de fíos e os cortamos en anaquiños pequenos , namentres imos dourando os allos en láminas , cando esteñan ben dourados engadimos a guindilla e os tallos e os deixamos facer a fogo maino , cando xa se poñan tenros engadimos as gulas a que collan calor e sabor . Prato preparado.
Non me digades que non é doado e resultón , querdaredes de maravilla cos amigos e con aqueles que dubiden do voso ben facer culinario , isto digno do Chef Falsarius .
Nenhum comentário:
Postar um comentário
Unha pizca de sal