Cada estación ten os seus productos e consumilos é o próprio , xa que faremos un uso razoable dos recursos que nos dá a Natureza , sen sobreexplotala . Lanzamos unha questión ao aire , parécevos normal o prezo destes productos estacionais ? Unhas xudías son máis baratas se as compramos conxeladas en vez de frescas , con todo o encarecimento que conleva o proceso , as sardiñas poñense polas nubes cando están en sazón , o froita da tempada ten uns prezos abusivos , pero mercar unhas robalizas de piscifactoría ou uns tomates do plástico é barato .
Non credes que é un pouco de tolos ? Gañamos algo coa globalización ? Ou perdemos sabores , pequenos productores , riqueza ...
Estaredes pensando que moito divagamos , pero é curioso que un dos productos que máis nos gostan desta tempada , a granada , estase convertindo nun artículo de luxo apto para poucos petos . Quedarános esperar a que a conxelen para poder consumila sen ser a conta gotas .
Para a receita de hoxe precisaremos rúcula , escarola , col lombarda , leituga vermella , granada , pipas , aceite de oliva virxe extra , aceto de Módena e sal .
Lavaremos e trocearemos ben todas as verduras , cortaremos a granada pola metade e axudándonos dunha culler pegarémoslle uns cachetes no cú para que solte as pébidas , pola parte da tona .
Misturamos todo nunha ensaladera : verduras , granada e pipas ( se son cruas podemos doralas na tixola sen aceite ) e aderezamos co aceite , o acetato e o sal ao noso gosto .
Sinxela e moi completa a nivel nutritivo , esperamos que vos goste .
Non credes que é un pouco de tolos ? Gañamos algo coa globalización ? Ou perdemos sabores , pequenos productores , riqueza ...
Estaredes pensando que moito divagamos , pero é curioso que un dos productos que máis nos gostan desta tempada , a granada , estase convertindo nun artículo de luxo apto para poucos petos . Quedarános esperar a que a conxelen para poder consumila sen ser a conta gotas .
Para a receita de hoxe precisaremos rúcula , escarola , col lombarda , leituga vermella , granada , pipas , aceite de oliva virxe extra , aceto de Módena e sal .
Lavaremos e trocearemos ben todas as verduras , cortaremos a granada pola metade e axudándonos dunha culler pegarémoslle uns cachetes no cú para que solte as pébidas , pola parte da tona .
Misturamos todo nunha ensaladera : verduras , granada e pipas ( se son cruas podemos doralas na tixola sen aceite ) e aderezamos co aceite , o acetato e o sal ao noso gosto .
Sinxela e moi completa a nivel nutritivo , esperamos que vos goste .
Unha deliciosa ensalada, diferente e ben xeitosa. Que razón tedes co dos prezos, eu teño sorte, como a meu pai lle gusta ter de todo na horta, temos produtos de temporada, ecolóxicos e a bo prezo. Creo que é todo un luxo,visto o visto.
ResponderExcluirBicos
Me apunto!!. Fijate que el otro dia , preparé una y también le puse granadas aunque no pipas, eso si que no se me ha ocurrido nunca. Tomo nota eh. Desde luego la ensalada se las trae de buena, además de como dices, super nutritiva.
ResponderExcluirBiquiños ruliña
Ben se ve que o sabes e que o aprezas , as entradas no teu blogue sempre son unha loubanza a horta do teu pai , oxalá esa horta fose asequible a todos , coma dis ti un luxo pouco asequible .
ResponderExcluirApúntate as pipas Merchi son unha fonte importantísima de vitamina E , esa que fai que as cremas rexuvenecedoras sexan tan caras , e na nosa man temos a solución .
Por certo cotillearei a tua receita .
Bicos para as duas .
Que ricas que son las ensaladas! La tuya quedó tan colorida!Desde ya que comparto la idea que hay que usar las frutas y verduras de estación. La naturaleza es sabia y hay que saber escucharla
ResponderExcluirCariños
Cúantas veces nos negamos a escucharla !!!Si nosmiraramos un poco más en ella como animales que somos la cosa sería diferente .
ResponderExcluirBicos mil para ti Érika