Con tanto turrón , tanto Panetone , trufas de non sei qué esquecémonos das sobremesas caseiras que abaratan o noso presuposto e que o noso corpo agradece máis .
Esta compota é moi fácil e resultona , e nela combinaremos todas as froitas que tan ricas están nesta tempada.
Precisaremos tres mazás , tres peras , un mango ( opcional ) , un puñadiño de pasas de corinto , outro de orellóns , unhas cirolas pasas , unha granada , uns anises estrelados , uns cardamomos , a tona dunha laranxa e dun limón , unha ramiña de canela , unha baga de vainilla e unha medida de auga por media de zucre .
Coa auga e o zucre facemos un almíbar craro , nese almíbar coceremos todas as especias e as tonas dos cítricos , cando xa esteña feito engadímoslle a froita fresca troceada en pedazos grandes ( a granada deixámola para o final que nos servirá de presaentación ) e as secas enteiras , o conxuto ten que cocer máis menos uns 20 minutos a lume meio , sen que chegue a ferver , se se nos consume moito o almíbar podemos engadirlle un pouco de auga ,pincharemos a froita cun garfo para mirar o ponto de cocción , iso vai ao gosto de cada quen . Os pedazos teñen que quedar cocidos pero enteiros .
Só nos resta presentala nun prato ou copa ancha , botarlle uns graíños de granada por enriba e disfrutar dela.
Bó Nadal .
Esta compota é moi fácil e resultona , e nela combinaremos todas as froitas que tan ricas están nesta tempada.
Precisaremos tres mazás , tres peras , un mango ( opcional ) , un puñadiño de pasas de corinto , outro de orellóns , unhas cirolas pasas , unha granada , uns anises estrelados , uns cardamomos , a tona dunha laranxa e dun limón , unha ramiña de canela , unha baga de vainilla e unha medida de auga por media de zucre .
Coa auga e o zucre facemos un almíbar craro , nese almíbar coceremos todas as especias e as tonas dos cítricos , cando xa esteña feito engadímoslle a froita fresca troceada en pedazos grandes ( a granada deixámola para o final que nos servirá de presaentación ) e as secas enteiras , o conxuto ten que cocer máis menos uns 20 minutos a lume meio , sen que chegue a ferver , se se nos consume moito o almíbar podemos engadirlle un pouco de auga ,pincharemos a froita cun garfo para mirar o ponto de cocción , iso vai ao gosto de cada quen . Os pedazos teñen que quedar cocidos pero enteiros .
Só nos resta presentala nun prato ou copa ancha , botarlle uns graíños de granada por enriba e disfrutar dela.
Bó Nadal .
Nenhum comentário:
Postar um comentário
Unha pizca de sal