Bueno ,sí , sí que sabemos , á nosa querida Amiga Invisible Tartasacher de Mil Postres gustáronlle moito e por iso poñemos hoxe a receita eiquí , para que cada vez que a faga se lembre de nos . E aos que non coñecedes o seu blogue non deixedes de pasarvos por el , merece moito a pena , fai unhas receitas moi interesantes e ten unha amiga que fai o blogue La Cocina de Zaira que tamén é moi interesante .
Namentres buscamos os ingredentes prendemos o forno a 200º :
Precisamos entón 90 grs de manteiga , 250 grs de fariña , 90 grs de zucre moreno ,125 grs de froitas secas , canela moída , noz moscada , sal e 2 ovos .
Primeiramente nun bol misturaremos coas mans ben limpas a manteiga e a fariña , até que teñan o aspecto
de faragullas de pan logo engadimos o zucre , as froitas , neste caso ameixas secas e orellóns , seguimos remexendo coas mans , tócalle a quenda aos ovos batidos , usaremos un garfo para amasar todo , cando vexamos que os ovos están absorvidos pola masa voltamos coas mans , apretándoa para facer unha bola .
Xa está , xa a temos lista , só nos queda facer pequenas boliñas , do tamaño dun bocado e meio , 10 min ao forno a 200º e en poucos que as deixedes arrefriar teredes unha sobremesa moi rica .
Bo proveito .
Namentres buscamos os ingredentes prendemos o forno a 200º :
Precisamos entón 90 grs de manteiga , 250 grs de fariña , 90 grs de zucre moreno ,125 grs de froitas secas , canela moída , noz moscada , sal e 2 ovos .
Primeiramente nun bol misturaremos coas mans ben limpas a manteiga e a fariña , até que teñan o aspecto
de faragullas de pan logo engadimos o zucre , as froitas , neste caso ameixas secas e orellóns , seguimos remexendo coas mans , tócalle a quenda aos ovos batidos , usaremos un garfo para amasar todo , cando vexamos que os ovos están absorvidos pola masa voltamos coas mans , apretándoa para facer unha bola .
Xa está , xa a temos lista , só nos queda facer pequenas boliñas , do tamaño dun bocado e meio , 10 min ao forno a 200º e en poucos que as deixedes arrefriar teredes unha sobremesa moi rica .
Bo proveito .
Pois vense ben boas esas bolachas. Calquera día fágoas. Biquiños
ResponderExcluirLevas unha para o almorzo de mañá , así nos vas contando que tal saben .
ResponderExcluirBicos
Pois eu non quero ser menos, asi que co teu permiso levome media ducia que teñen una pinta tremenda. A verdade que son ben doadas de facer, anoto a receita que nunca se sabe e un dia que me encontre sin moito curro, poñome a facelas.
ResponderExcluirun biquiño rula :)
Sí Merchi , para ti a meia ducia , a verdade que con receitas como estas niguén pode dicir que non fai bolachas , deixámolas arrefriar na porta do forno e cando nos dimos conta o Poetiño Pequeno estaba soprándolle a unha para coméla , hehehe a certas idades o de esperar lévase mal .
ResponderExcluirBicos mil para ti
Hola, estas bolachas, supongo que son galletitas, se ven muy ricas, me encanta que lleven nuez moscada y canela.
ResponderExcluirEstoy aprendiendo una variedad de lenguas que no conocia desde emprendi mi aventura de los blogs. Gracias por la visita!
Bicos ;)
Síííí , son galletas .El gallego es el "padre" del portugués , aunque a ellos no les guste oirlo hehehe .
ResponderExcluirBicos mil para ti
Hola, hola, hola:
ResponderExcluirQué bien ya tengo la receta. Muchas gracias por todo y por tu cariñoso correo. Ahora te escribo. Besos mil y mil gracias por esta preciosa entrada. Zaira, mi amiga también te da las gracias.