24/12/2008

COUVE-FLOR CON BACALLAO


Os recordos destas datas van asociados a este prato , co que se asentaba o estomago despois do atracón de mariscos vários , en família de pescadores xa se sabe productos do mar .

É unha receita ben sinxela e non moi cara , comparando prezos en distintos sítios podemos adecuarnos a o noso presuposto .


Precisaremos unha couve-flor , bacallau (desalgado de 24 a 48 h ) , 300 grs de patacas , allos e aceite .

Limpiaremos ben a verdura , pelaremos as patacas e as coratermos en dados , máis ou menos do tamaño das frores da verdura , para que se nos caza todo por un igual , poñémolas a cocer coa couve-flor .

Cando vexamos que están case feitas engadiremos o bacallau en pedaciños , apagaremos o lume , taparemos a pota e coa calor que ten farase o bacallao .

Á hora de servir escurriremos ben a auga da pota e lle botaremos por enriba un poco do aceite no que friximos os allos , e a quen lle goste pode engadirlle os allos .

Parabens para todos nestas datas !!!

Nenhum comentário:

Postar um comentário

Unha pizca de sal