En Euskadi este prato e como o Caldo para nos , defeito no éuscaro porrusalda é "caldo de porros".
Nós coñecímola na versión que leva farragullas de bacallao , pero as variabeis son grandes : engadirlle cabaza , cenoura , carne salgada na vez de bacallao ( eran os de casa rica os que o usaban ) ...
Para a nosa receita precisaremos 4 porros , 1 cebola , un par de dentes de allo , 4 patacas grandiñas , faragullas de bacallao desalgado , un par de graíños de pementa e aceite .
Comezaremos dorando na pota os allos , poden ir enteiros ou fileteados , cando vaian tomando cor engadímoslle a cebola picadiña miúda , cando xa esteña trasparente botamos a pataca en dadiños triscados , xa explicamos o que era triscar na receita do Caldo , dámoslle unhas voltas a todo e deixamos facerse un pouco a pataca , que transparente ao igual que a cebola , chegados a este ponto so nos falta engadirlle os porros picados miúdos , os graíños de pementa e auga , dixarémolo cocer uns 30 minutos e cando xa vexamos que está case listo tocaralle a quenda as faragullas de bacallao , que nun par de minutiños estarán listas coa propia calor da pota .
É tempo de meter a culler , soprádelle que queima .
Nós coñecímola na versión que leva farragullas de bacallao , pero as variabeis son grandes : engadirlle cabaza , cenoura , carne salgada na vez de bacallao ( eran os de casa rica os que o usaban ) ...
Para a nosa receita precisaremos 4 porros , 1 cebola , un par de dentes de allo , 4 patacas grandiñas , faragullas de bacallao desalgado , un par de graíños de pementa e aceite .
Comezaremos dorando na pota os allos , poden ir enteiros ou fileteados , cando vaian tomando cor engadímoslle a cebola picadiña miúda , cando xa esteña trasparente botamos a pataca en dadiños triscados , xa explicamos o que era triscar na receita do Caldo , dámoslle unhas voltas a todo e deixamos facerse un pouco a pataca , que transparente ao igual que a cebola , chegados a este ponto so nos falta engadirlle os porros picados miúdos , os graíños de pementa e auga , dixarémolo cocer uns 30 minutos e cando xa vexamos que está case listo tocaralle a quenda as faragullas de bacallao , que nun par de minutiños estarán listas coa propia calor da pota .
É tempo de meter a culler , soprádelle que queima .
Nenhum comentário:
Postar um comentário
Unha pizca de sal