A petición popular e por ampla maioría decidimos facer esta receita , xa que con esta tempo chuvioso e tristeiro o corpo merece que lle demos unha festa culinaria , verdade Pacif ? Para quen non saiba quen é Pacif diremos que é un grande admirador do noso blog , e nos del .
Dandonos todos por apresentados centrémonos nos ingredentes : 1 kilo de patacas , como non , 4 chourizos frescos , 1 ceboliña grande do pais , 4 dentes de allo , e aceite de oliva virxen extra , ai! Carliños que ben ensinados nos tes , referímonos ao Arguiñano . Até aquí os ingredentes da receita tradicional que nos aderezaremos con meio pemento vermello e meio verde , para darlle máis fundamento ao asunto .
Comezaremos poñendo a dourar os allos ben fileteados , cando tomen cor engadimos a cebola moi picadiña e deixámola pochar , seguidamente os pementos tamén ben picadiños . Cando todo o conxunto esteña ben pochado engadimos os chourizos cortados en catro partes cada un e deixamos que o mollo colla cor ; este será o momento de engadir as patacas triscadas , darémoslles unha volta pora douralas un pouco e as cubrirémolas de auga , cando comence a ferver baixaremos o lume e deixamos que se fagan lentamente .
Dandonos todos por apresentados centrémonos nos ingredentes : 1 kilo de patacas , como non , 4 chourizos frescos , 1 ceboliña grande do pais , 4 dentes de allo , e aceite de oliva virxen extra , ai! Carliños que ben ensinados nos tes , referímonos ao Arguiñano . Até aquí os ingredentes da receita tradicional que nos aderezaremos con meio pemento vermello e meio verde , para darlle máis fundamento ao asunto .
Comezaremos poñendo a dourar os allos ben fileteados , cando tomen cor engadimos a cebola moi picadiña e deixámola pochar , seguidamente os pementos tamén ben picadiños . Cando todo o conxunto esteña ben pochado engadimos os chourizos cortados en catro partes cada un e deixamos que o mollo colla cor ; este será o momento de engadir as patacas triscadas , darémoslles unha volta pora douralas un pouco e as cubrirémolas de auga , cando comence a ferver baixaremos o lume e deixamos que se fagan lentamente .
Só nos resta limpar a babiña que nos cae oa ulir o arrecendo deste apetitoso e baratiño guiso , non vai ser o demo que nos caia dentro .
Me acabo de quedar flipao en colores... Gracias por semejante homenaje a la gastronomía de la tierra que me acoge... Y un placer ser fan de la página...
ResponderExcluirPacif = Edu
Grazas a ti Pacif , e moitas grazas por seguirnos , aceptamos máis suxerencias gastronómicas ou literarias .
ResponderExcluir