Cantas veces os nosos Poetiños nos piden Pombiñas , ou cantas veces apetécennos cando imos tumbarnos a ver esa peli do DVD , se temos micro en 3 -4 minutos están feitas pero se non , canto tardariamos en facelas se estamos de antollo ?
Na Cociña Poética facemos moitas veces as pombiñas , tanto para os nosos Poetiños como para nos , pero nunca se nos deu por calcularlle o tempo , e hoxe como tiñamos a tarde libre decidimos facer a proba , e foron 5 minutos entre abrir o paquete , poñer o aceite na pota e que se remataran de facer , non esta mal .
Así que se vos animades precisaredes un paquete de grao de millo , aceite e sal .
Poñeremos na pota ( do tamaño que queramos ) unha cullerada de aceite , cando esteña quente cubrimos o fondo cos graos de millo e tapamos , nun momentiño escoitaremos un pequeno POP ! , xa están comezando a abrir , neste momento temos que comezar a menear a pota , sacudímola espaciadamente para que as pombiñas que xa abriron non se nos peguen no fondo , haberá un momento " bombas de palenque " , que será cando se poñan a estoupar todas , e logo baixará a intensidade , deixámolas un pouquiño máis até que vexamos moi espaciados os POP! ; tede conta co lume , non o poñades moi alto que queimaría os graos antes de que abrisen .
Xa só nos queda servílas e engadírlles sal , zucre , pementa , ... O que máis nos chiste .
Na Cociña Poética facemos moitas veces as pombiñas , tanto para os nosos Poetiños como para nos , pero nunca se nos deu por calcularlle o tempo , e hoxe como tiñamos a tarde libre decidimos facer a proba , e foron 5 minutos entre abrir o paquete , poñer o aceite na pota e que se remataran de facer , non esta mal .
Así que se vos animades precisaredes un paquete de grao de millo , aceite e sal .
Poñeremos na pota ( do tamaño que queramos ) unha cullerada de aceite , cando esteña quente cubrimos o fondo cos graos de millo e tapamos , nun momentiño escoitaremos un pequeno POP ! , xa están comezando a abrir , neste momento temos que comezar a menear a pota , sacudímola espaciadamente para que as pombiñas que xa abriron non se nos peguen no fondo , haberá un momento " bombas de palenque " , que será cando se poñan a estoupar todas , e logo baixará a intensidade , deixámolas un pouquiño máis até que vexamos moi espaciados os POP! ; tede conta co lume , non o poñades moi alto que queimaría os graos antes de que abrisen .
Xa só nos queda servílas e engadírlles sal , zucre , pementa , ... O que máis nos chiste .
Nenhum comentário:
Postar um comentário
Unha pizca de sal