Aquí na Poética somos moi partidarios de todos estes aparellos que axudan a que o día a día sexa máis cómodo , e podas ter tempo para outras histórias , encántanos a nosa amasadora , facer o pan ou a pizza é algo fácil , divertido e sobor de todo rápido ... pero hai outras cousas as que toda vía non lles vemos moita utilidade a maiores da de sacarte os cartos , vexase a iogurtera como exemplo .
Sí ese invento tan práctico , que te permite ter o teu iogurte caseiro , feito por ti e que aqúi aos Poéticos embelesábanos tanto cando cativos , sí ese invento só serve para que pagues un pouquichiño máis de luz e para que perdas algo máis de espazo nas esiguas cociñas que temos . Hai unha maneira mellor de facer iogurte , moito máis económica e sinxela .
Primeiramente precisaredes unha boa manta , sí , sí estades lendo ben , logo 1 litro de leite fresco e meio iogurte naural , despois xa poderedes usar o próprio que fagades como activador . Teredes queixa da complicación .
Queceremos o leite a uns 45º C , que esteña morniña , a proba do dedo é sinxela , cando o metamos e nos queime un pouco estará , absterse os delicados aos que todo lles doe .
A teoría dí que primeiro hai que tela duante 5 minutos case fervendo , é dicer , a uns 85º , para matar aos posibeis bichiños , pero eiquí o leite que mercamos xa ben co proceso feito así que o aforramos .
Cando xa esteña quente engadímoslle meio iogurte e mesturamos todo ben , pasámos a mezcla ao recipiente onde o imos ter , poñemoslle un film e facémoslle uns furadiños xa que non é bó tapalo , abrigamos ben o recipiente cunha boa manta e a esperar en tres ou seis horas debería estar feito , nos deixámolo toda a noite e almorzamos cun iogurte exquisito .
Veña , rápido a probar e xa contaredes .
Sí ese invento tan práctico , que te permite ter o teu iogurte caseiro , feito por ti e que aqúi aos Poéticos embelesábanos tanto cando cativos , sí ese invento só serve para que pagues un pouquichiño máis de luz e para que perdas algo máis de espazo nas esiguas cociñas que temos . Hai unha maneira mellor de facer iogurte , moito máis económica e sinxela .
Primeiramente precisaredes unha boa manta , sí , sí estades lendo ben , logo 1 litro de leite fresco e meio iogurte naural , despois xa poderedes usar o próprio que fagades como activador . Teredes queixa da complicación .
Queceremos o leite a uns 45º C , que esteña morniña , a proba do dedo é sinxela , cando o metamos e nos queime un pouco estará , absterse os delicados aos que todo lles doe .
A teoría dí que primeiro hai que tela duante 5 minutos case fervendo , é dicer , a uns 85º , para matar aos posibeis bichiños , pero eiquí o leite que mercamos xa ben co proceso feito así que o aforramos .
Cando xa esteña quente engadímoslle meio iogurte e mesturamos todo ben , pasámos a mezcla ao recipiente onde o imos ter , poñemoslle un film e facémoslle uns furadiños xa que non é bó tapalo , abrigamos ben o recipiente cunha boa manta e a esperar en tres ou seis horas debería estar feito , nos deixámolo toda a noite e almorzamos cun iogurte exquisito .
Veña , rápido a probar e xa contaredes .
Interesante, moi interesante. Haberá que probar.
ResponderExcluirBicos para os cociñeiros poéticos
Proba , proba saen moi gustosos
ResponderExcluir