Unha maneira ben sinxeliña de preparar uns deliciosos chocos . Para nos é un prato estupendo coa textura deles , a melosidade da cebola e sobor de todo o saborazo que ten .
Precisaremos un par de chocos medianiños por persoa , media cebola por persoa , un pouco de fumet ou auga e aceite de oliva virxen extra .
Picamos a cebola moi miuda e poñémola a dourar nunha tixola cun pouco de aceite , a fogo baixo para que non se nos queime , queremos que se caramelice .
Cando xa a temos no seu ponto ben branda engadimos os chocos e misturamos ben o conxunto , no momento en que blanqueen engadimos o fumet , sen chegar a cubrilos , subimos o fogo e deixamos que reduza o líquido até formar un bó prebe .
Non hai nada máis que engadir , simplesmente bó proveito !!
Precisaremos un par de chocos medianiños por persoa , media cebola por persoa , un pouco de fumet ou auga e aceite de oliva virxen extra .
Picamos a cebola moi miuda e poñémola a dourar nunha tixola cun pouco de aceite , a fogo baixo para que non se nos queime , queremos que se caramelice .
Cando xa a temos no seu ponto ben branda engadimos os chocos e misturamos ben o conxunto , no momento en que blanqueen engadimos o fumet , sen chegar a cubrilos , subimos o fogo e deixamos que reduza o líquido até formar un bó prebe .
Non hai nada máis que engadir , simplesmente bó proveito !!
primero de todo, perdona por no comentar en gallego, pero lo tengo muuuuuuuuy oxidado..!!
ResponderExcluiry luego.. ainss esos chocos, qué pinta por favor!! echo tanto de menos los productos del mar gallegos... aquí todo está muy bueno también, pero el cuerpo de los pescados y mariscos no es el mismo...
de buena gana me comía una tapita ahora mismo.. y eso que estamos merendando..!! pero es que apetece!!!
me quedo cotilleando un pelín más en la cocina, porque he visto cositas muy ricas...
besotes
Moitas grazas Fargopatt , pero polo que vexo o entendes que é o importante .
ResponderExcluirMerendando e todo a verdade que apetece , non hai nada como o producto da terra comido na terra XD .
Cotillea o que queras xa que temos unha xornadas de potas abertas continua ;) .
Bicos
OOOOOOOOOhhh que maravilla estos chocos!!! Cuando la materia prima es de primera calidad poca preparación necesita. Todo un lujo de receta.
ResponderExcluirUn besiño.
OLA COCIÑA POÉTICA, GUAPA TU
ResponderExcluirUn prato delicioso, non faia, ME entrou ...
Como cociñar ... Co ollar que ten PHOTOS
Petonets , BICOS SUSANNA
Chocos con cebola
ResponderExcluire unhas patacas novas!!!
O carón dun pouquiño de arroz
o cun cachiño de pan.
Queda anotada esta ricura, que o meu rei vai mañá de pesca ... a ver si enche cuns choquiños.
Unha aperta e ata a volta.
Eses chocos ten que estar moi bos, como vos coidades eh? Fíxome graza a ensalada porque eu fágoa igual, sen o atún, con queixo feta e engádolle na vinagreta, que tamén fago con vinagree de módena, un pouco allo en po, do que venden en cacharriños. Deliciosa tamén. Co punto do atún ten que ser a caña para a próxima póñollo.
ResponderExcluirBiquiños
***Hehehe Marisa como nos coñeces o acompañamento foi precisamente ese Arroz! Ai!!! quen tivera ao teu rei , coidamo que un deses non se atopa todos os días .
ResponderExcluir***Petonets para ti tamén Susanna .
***Como dicimos por eiquí Cristina luxo de pobres , pero que ricos son , eu creo que se os " ricos " saben disto nos suben os prezos XD.
***A saber cantas receitas temos parecidas Caldebarcos , en máis dunha ocasión teñome sorprendido ao ver que fulanit@ facía as mesmas cousas , cos mesmos ingredentes , menos mal que nos queda Adriá para argallar algo novo .
Bicos para todas .
Que bos e que tenros se ven, co voso permiso mollo un pouco de pan na salsa.
ResponderExcluirBicos
Nunca comí chocos o chipirones como dice el traductor. Es algo así como pulpo o calamar, no?
ResponderExcluirTiene una pintaza!
Cariños
Esos chocos tienen una pinta riquísima.
ResponderExcluirbesitos
*** Pasa , pasa Rakelilla e servete ti mesma estás convidada .
ResponderExcluir*** Hehehe Erika , los chocos son una cosa y los chipirones otra , te mando un privado explicándolo .
*** gracias Carmen , la verdad es que salieron muy ricos XD .
Bicos para todas
Muy ricos, si señor. Besos
ResponderExcluirAqui lo llamamos jibia, y desde luego es un placer comerlo y tu receta con cebolla tiene que ser una delicia.
ResponderExcluirBesitosss
Choquiñosss!!, e como me presta cada vez que podo comelos. Teñen una pinta fabulosa, xa daba algo por comerme unha tapiña deles. Un cachiño de pan do pais, un vasiño de viño ou unha cerveciña , es como unha pepa jajajaja.
ResponderExcluirbicos preciosa :9
HOLA GUAPA TU,
ResponderExcluirLOS CHOPOS ASÍ ESTÁN PARA CHUPARSE LOS DEDOS,..MAGNIFICA RECETA
PETONETS SUSANNA
***Gracias Mese , fueron hechos con esa intención , que fueran muy ricos XD , creo que lo conseguimos ;) .
ResponderExcluir*** Sí Reme , por aquí serían las jíbias de tamaño más pequeño , pero que es legal su pesca XD .
***Cala Merchi que xa estamos pensando en repetir , que bos ...
*** Muchas gracias Susanna , magníficas tus recetas .
Bicos para todas .
Hola Marta:
ResponderExcluirAndo muy liada. Mi madre está bastante enferma y voy loca entre unas cosas y otras. Así que el tiempon justito para entrar a mantener blogs. Me alegro te guste la receta. Un beso muy fuerte y muchas gracias
Vaya pinta fantástica le habéis dado a estos chocos encebollados. Y yo sin comer aún...
ResponderExcluirGrazas Nélida estaban buenísimos y está mal que lo digamos , nos alegra que te hayan gustado
ResponderExcluirCuidate que no es bueno estar sin comer .
Bicos guapa
Grazas por escribir no meu blog!
ResponderExcluirCon este tradutor podes traducir en galego: http://translate.google.com/#ca|gl|!
Por certo, escríbeme en galego que o entendo bastante e así aprendo. De acordo?
Bicos!