Este mes a anfitriona do Hemc é LaMambalina e propónnos que fagamos postres con té , nos estamos encantados , xa que é algo que nos gosta moito , xa sexa en infusión ou na sua vertiente reposteira , e parecenos xenial todo o que imos aprender con tantas receitas diferentes que se publicaran .
Nos como sempre apostamos por unha receita sinxela moi doadiña de facer e cun resultado do máis " diferente " , aproveitando que xa temos na casa o tan ansiado té Matcha . E pensar que o tiñamos ao lado da casa e que non o sabiamos ,isto é algo que nos fai rir con ganas todavía , as veces é así , cousas que cremos tan inalcanzables están máis preto de nos do que pensabamos .
Como vedes ten unha cor impactante e non vos dicimos nada do seu aroma : Espectacular .
A receita é ben sinxela , sacámola do libro " Todos los tés del mundo " de Oceano Ámbar , é unha leitura moi útil non só para coñecer as distintas variedades desta pranta , senón tamén preparacións , tradicións e distintos aspectos que nos amosan toda a sua complexidade .
A nosa sobremesa é un Flan " vegano " de té verde , no noso caso usamos a variedade xaponesa Matcha , que ten como peculiaridade que se consume feito pó .
Precisaremos para preparálo un litro de leite de arroz , 1/2 vaina de vainilla , 18 follas de xelatina ( sería 3 culleradas sopeiras de agar-agar , como non tiñamos poñemos entre aspas o de vegano ) , 1 cullerada de té verde e mel ao gosto .
Primeiramente poñemos en remollo as follas de xelatina , abrimos a vainilla lonxitudinalmente e lle quitamos o caviar ( as sementes ) raspando cun coitelo , engadímolas xunto coa casca ao leite e levámolo ao lume , deixamos que coza 10 minutos , engadimos o té e a xelatina , misturamos ben e vertemos no molde que teñamos preparado .
Deixamos arrefriar antes de introducir na neveira , onde deixaremos que calle .
Nos adornámolo cuns fíos de caramelo , pero iríalle moi ben unha cremiña de laranxas ou de limóns.
A quen non lle goste o leite de arroz pode usar outro tipo de leite vexetal ou animal , segundo o gosto de cada casa .
Bó proveito !!!
Nos como sempre apostamos por unha receita sinxela moi doadiña de facer e cun resultado do máis " diferente " , aproveitando que xa temos na casa o tan ansiado té Matcha . E pensar que o tiñamos ao lado da casa e que non o sabiamos ,isto é algo que nos fai rir con ganas todavía , as veces é así , cousas que cremos tan inalcanzables están máis preto de nos do que pensabamos .
Como vedes ten unha cor impactante e non vos dicimos nada do seu aroma : Espectacular .
A receita é ben sinxela , sacámola do libro " Todos los tés del mundo " de Oceano Ámbar , é unha leitura moi útil non só para coñecer as distintas variedades desta pranta , senón tamén preparacións , tradicións e distintos aspectos que nos amosan toda a sua complexidade .
A nosa sobremesa é un Flan " vegano " de té verde , no noso caso usamos a variedade xaponesa Matcha , que ten como peculiaridade que se consume feito pó .
Precisaremos para preparálo un litro de leite de arroz , 1/2 vaina de vainilla , 18 follas de xelatina ( sería 3 culleradas sopeiras de agar-agar , como non tiñamos poñemos entre aspas o de vegano ) , 1 cullerada de té verde e mel ao gosto .
Primeiramente poñemos en remollo as follas de xelatina , abrimos a vainilla lonxitudinalmente e lle quitamos o caviar ( as sementes ) raspando cun coitelo , engadímolas xunto coa casca ao leite e levámolo ao lume , deixamos que coza 10 minutos , engadimos o té e a xelatina , misturamos ben e vertemos no molde que teñamos preparado .
Deixamos arrefriar antes de introducir na neveira , onde deixaremos que calle .
Nos adornámolo cuns fíos de caramelo , pero iríalle moi ben unha cremiña de laranxas ou de limóns.
A quen non lle goste o leite de arroz pode usar outro tipo de leite vexetal ou animal , segundo o gosto de cada casa .
Bó proveito !!!
Vaia flan, que colorciño máis chulo e seguro que está boísimo. Que orixinal!!!
ResponderExcluirO biscoito ten que estar boísimo. Eu sempre fago o típico de iogur con aceite de oliva e quéda moi ben.
Biquiños e xa se vos botaba de menos
Qué rico!!! no he probado nunca este té, pero por las cosas tan buenas que hacéis con él, me parece que me voy a pasar por la herboristería esta mañana!!
ResponderExcluirBesicos, guapa!!!
Está moi bó Caldebarcos , pero recomendámosche que probes o leite de arroz , ten un sabor moi peculiar e non lle gosta a todo o mundo .Anímate , podes usar calqueira té triturándoo o máis miudo posibel .
ResponderExcluirNos tamén usamos o aceite para o de iogurte , pero ten un sabor e unha textura diferente , estamos moi contentos de ter atopado unha receita que nos gosta tanto . Se o fas seguro que che gosta .
Biquiños para ti e moitas grazas .
Ola MaryLou , prepara la cartera porque no es nada barato , pero cunde muchísimo así que compensa . Tiene un sabor muy peculiar , tiene que gustarte el té si no lo notarás muy astringente .
Un bico grande .
Con esa cor verde e os puntiños da vainilla entra polos ollos, con gusto probaba un anaquiño.
ResponderExcluirBicos
Hehehe chegas tarde , non me importaba enviarte un pedaciño , pero é que por estes lares somos moi larpeiros XD .
ResponderExcluirRecoméndocho , faise mio rapidiño e queda moi resultón .
Bicos rula.
Nunca he probado un postre con té, y viendo como te ha quedado, debe estar muy rico.
ResponderExcluirTomo nota, pero para hacerlo en versión mini, que conociendo a los míos, al final me lo como yo solita.
besos y feliz semana.
!!Divino!!. Mira que me gusta o flan, ainda que nunca se me dou por integrar o té nun deles. Vendo o resultado habrá que probarlo. Dende logo, cantas cousiñas aprendes tendo un blog de cociña, visitas ás compañeiras e saes con ideas fabulosas.
ResponderExcluirun biquiño rula ;)
Carmen seguramente a los tuyos les gusta , sólo tienes que cambiar el Matcha por un té o infusión que guste en casa y la leche de arroz por la que consumais habitualmente . Ya verás que te queda estupendo .
ResponderExcluirA que sí Merchi !!! é fabuloso as ideas que atopas e a rede de compañerismo que hai , sinteste como nunha gran pandilla .
Anímate a probalo Merchi ,merece a pena .
Bicos para as duas .
Me encanta el molde, mi hija me regalo uno igual el año pasado, y no hice nunca nada con te, se ve precioso el color, un beso
ResponderExcluirGracias por tu visita
De nada Guapa . Nosotros compramos el molde el año pasado también para el cumple de la peke , es muy resultón y queda muy bonito .
ResponderExcluirAnímate ya verás que rico .
Bicos
moito bonito!!!!;P
ResponderExcluirlamambalina
graciñas!